top of page

“Wat een leuke praktijkvoorbeelden, daardoor concreet en herkenbaar. Handige tools ook, die kunnen wij zeker gebruiken."

Wietske, PR officer

“Zeer vakkundig geleid. Alle ins en outs van reputatiemanagement gehoord, besproken en vooral ook heel concreet en toepasbaar gemaakt voor de eigen organisatie.”

Bianca, commercieel manager

"Femke liet de hersenen flink kraken met een inspirerende, interactieve en leerzame workshop. Resultaat: voor 3 bedrijven een ingevulde reputatieanalyse en zelfs concrete to do's!"

LICHT, intermediair Marketing- en Communicatieprofessionals

WORKSHOP 'REGIE OP REPUTATIE'

Voor senior (communicatie) professionals die meer regie willen hebben

op de reputatie van hun bedrijf

IS DIT HERKENBAAR? | Iedereen werkt keihard. Alles voor het halen van strakke deadlines, mooie omzetcijfers en blije klanten. Problemen, crisissen of vraagstukken worden snel opgelost. Met goede communicatie. Vandaag nog. Dat is veel waard. Maar die waan van de dag neemt ook veel tijd in beslag. Zeker als je alle lopende projecten en campagnes erbij op telt. De focus van het team ligt op het uitvoeren van de afgesproken communicatietaken. Logisch. Maar jij als professional zou vaker wat verder vooruit willen kijken. Vooral als je weer eens verrast wordt met vragen of dilemma's die verder reiken dan alleen de taken uitvoeren.

Vragen over maatschappelijke ontwikkelingen of landelijke issues. Vragen die er toe doen. Waarvan je weet dat het antwoord wat je geeft of de keuze die je maakt belangrijk is. Omdat het invloed heeft op hoe mensen naar je kijken en over je denken. Het heeft invloed op de reputatie. 

Je kunt heus wel antwoorden en mooie acties te bedenken, maar dat voelt soms zo als een losse flodder. En is dat eigenlijk wel aan jou? Wie neemt deze verantwoordelijkheid? Van wie is de reputatie eigenlijk? Hoe kun jij nou echt invloed uitoefenen voor de langere termijn?

VOLG DE WORKSHO💡 Krijg alle benodigde kennis over reputaties: hoe werkt het en hoe beïnvloed je het? 
💡  Verzamel inzichten in de reputatie van jouw organisatie: we signaleren samen reputatiekansen en - risico's.
💡 Leer tools te gebruiken voor het omgaan met maatschappelijke uitdagingen en issues.
💡 Verduidelijk jouw rol. Wat doe jij en wat doet de rest van de organisatie? 

Samen gaan we ter plekke en met opgestroopte mouwen aan de slag met de reputatie van jouw organisatie. Ben je op de goede weg? Waar liggen nog kansen, waar zitten de risico's? Wat heb je te doen? Ik geef je tips, advies en de groep denkt met je mee. Je loopt naar buiten met reputatieanalyse van jouw bedrijf. 

EN PAK DIE REGIE | Want dat kan gewoon. Als je weet hoe reputaties werken. Na de workshop weet je wat jouw rol daarbij is en aan welke knoppen je moet draaien om een reputatie te versterken. Je bent er straks dus helemaal klaar voor om voor en met jouw bedrijf meer impact te maken! Omdat je simpelweg weet hoe jullie ervoor staan en welke concrete acties je gaat uitvoeren. 

AANMELDEN | workshop 9.30 - 14.00 uur | 11 april en 10 oktober 2024 | max 10 deelnemers | 
locatie omgeving Breda | investering €395 excl BTW

Bos 1_edited.jpg

RESERVEER NU JOUW PLEK VOOR DE WORKSHOP 'REGIE OP REPUTATIE' IN 2024

Bedankt voor de inzending!

DE WORKSHOP BESTAAT UIT:

PROFESSIONEEL PROGRAMMA VAN LUISTEREN EN DOEN

In drie uur tijd neem ik je mee in de wereld van reputatiemanagement. Van de theorie, concreet naar de praktijk. Hoe staat jouw bedrijf er voor? Waar liggen kansen en risico's? Na afloop krijg je een e-book waarin de samenvatting van de ochtend staat.

TOOLS VOOR
REPUTATIEMANAGEMENT

Verschillende middelen en methoden om een reputatie te regisseren. Tijdens de workshop komt alles aan bod en leer je de tools te gebruiken. Handig voor jezelf en voor je team.

VAKGENOTEN EN GELIJKGESTEMDEN

Doordat de groep klein is leer je de andere deelnemers en hun bedrijven snel kennen. Samen sparren en ervaringen uitwisselen is wat deze workshop zo compleet maakt.

Masterclass 24-06 3_edited.jpg

DEZE WORKSHOP GEEFT JOU:

1. De handvaten die je nodig hebt om regie te pakken op de reputatie. Zodat je de touwtjes in handen hebt en je je niet meer laat verrassen. 


2. Inzicht in wat de rol van de communicatieprofessional is of kan zijn. Waar ben je verantwoordelijk voor als het gaat over reputatie?


3. Tips en tools om op een goede manier om te gaan met maatschappelijke ontwikkelingen. En helpt je de juiste communicatie daar aan te koppelen.

4. De kennis die je nodig hebt over hoe reputaties werken. Zodat je weet hoe je invloed kunt uitoefenen en aan welke knoppen je moet draaien om de reputatie te versterken.

5. Vertrouwen om de reputatie onderwerp van gesprek te maken of te houden binnen de organisatie. Jij bent tenslotte de expert. 

"Ik vond het super interessant en waardevol afgelopen donderdag! En heb met plezier het e-book nog doorgelezen."

Sanne, beleidmedewerker Communicatie

"Ik vond de workshop hartstikke waardevol. Genoeg opgestoken en een aantal mooie handvatten gekregen om mee verder te gaan. Grootste bewustwording was misschien wel dat we als marketeers de neiging hebben alles een mooi sausje te geven, waardoor het bullshit alarm gaat klinken. Ik ben me daar nu extra bewust van en probeer nog beter het echte verhaal te vertellen."

Joyce, communicatieadviseur

Ik vond het een hele fijne, hands on workshop. Wat we hebben geleerd is goed toepasbaar in de praktijk. Je gaf mooie praktijkvoorbeelden, welke ook herkenbaar waren en daardoor de vertaalslag naar eigen reputatie beter te maken was. Ook was het leuk dat er andere bedrijven aanwezig waren, waardoor je vanuit verschillende branches en verschillende personen ook weer tot andere inzichten kunt komen en van elkaar kunt leren. Ik ben met een blad vol met ideeën naar huis gegaan en heb de inzichten ook al gedeeld met mijn eigen afdeling. En… de locatie was ook echt prachtig.

Muriel, projectleider

'Ik zou dit absoluut bij anderen aanbevelen! Omdat het duidelijk theoretisch (en praktisch) onderbouwde stof is. Hapklaar, geen wollige woorden, duidelijke voorbeelden, direct toepasbaar.'

Rebecca, Communicatieadviseur

VOLG MIJN UNIEKE WORKSHOP EN STOP MET:

WORSTELEN MET GRIP TE KRIJGEN OP JE REPUTATIE

Stop met het ad hoc bedenken van goede oplossingen en 'leuke' acties. Met een reputatiekompas kies je altijd de juiste richting voor je acties en je communicatie. Zo heb je de touwtjes in handen en versterk je je reputatie. Je laat je niet meer verrassen.

TWIJFELEN OVER JE ROL

Bestuurders overtuigen is een uitdaging. Als je beter weet wat jouw rol is én als jij alle benodigde kennis in huis hebt, kun je met meer zelfvertrouwen en overtuiging het gesprek aan gaan.

JE LATEN LEIDEN DOOR DE WAAN VAN DE DAG

Van 'u vraagt wij draaien', naar eerst denken dan doen. Daarmee beginnen we in de workshop. We gaan aan de slag met een lange termijn focus. Wat heb je dan vandaag en morgen te doen?

NE-79.jpg
bottom of page